Fredag 30 Maj

01:10 Avgår Steinkjer.
02:00 Kommer på vakten och fortsätter ner i Trondheimsfjorden på väg mot Hövringen i Trondheim. Har äntligen fått ordning på det trådlösa nätverket ombord så jag kan använda min dator överallt ombord. Att det ska behöva vara så krångligt ibland.
05:50 Förtöjda på Hövringen för att lasta bensin och diesel.
12:40 Avgår från Trondheim. Jag går ner før att äta karreskiva med potatis och sås.
14:00 Kommer på vakten och fortsætter nordöver mot Rørvik.
Stilla och 17 grader varmt lite disigt så solen värmer inte för fullt idag.
Chiefen kommer upp på bryggan för att skicka ett gammalt hederligt fax men får ge upp efter många svordommar och utrop. Jag frågar om han slagit rätt nummer eftersom jag har skicka ett par fax idag och det gick bra. Jajamän säger han det är bara den förbannade dritmaskinen det är fel på. Men när jag tittar efter så är det en siffra för mycket som han slagit och nu går faxet iväg utan problem.
Fortsätter nordöver genom Bessakersundet och går av vakten precis innan Ramsöysundet. Bjuds ikväll på fiskeboller i currysås. Ingen höjdare precis men ett par kan man ju får ner, det är inte mycket fisk i de bollarna. Nej nu ska jag lägga mig för det blir många anlöp i morgon.
23:55 Ankommer Rørvik.
Detta inlägg publicerades i M/T Bergskald. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s