Torsdag 14 Februari

02:00 Går på vakten igen.
03:40 Førtøjda i Rørvik før att lossa resten av lasten.
06:50 Færdig lossade och avgår mot Trondheim.
Nordvæstlig vind 12-18 m/s -2 grader och snøfall.
Vi ska ju ut i Folda om en halvtimma och då blir det lite rullande verkar det som, fast det blir nog bara i en timmes tid innan vi kommer in i læ igen. Hoppas bara man hinner æta lite innan, så man slipper jaga talriken.
14:00 Går på vakten igen och frukosten gick bra imorse men sømnen var sisådær. Det ær ju någon smarting som fått før sig att befæl skalll ha stora skøna sængar. Men vad de inte tænkt på ær att båtar rullar, och det finns inga kanter eller något att ta spjærn mot nær man ska sova. Så man håller ju på att ramla ur kojen. Tacka vet jag kojerna på de gamla fiskebåtarna dær man kunde krypa in och stænga luckorna. Sedan gjorde det inget om båten slog runt før du låg ændå kvar i kojen.
Nu lyser solen en stund ialla fall, det var skønt att se att den fortfarande fanns kvar. Nu børjar det bli jobbigt med kuling, storm och snøfall. Hoppas att det blir bættre nu nær vi ska ner på væstlandet.
17:20 Førtøjda vid Høvringen oljeterminal i Trondheim før att lasta 500 m3 diesel. Men først skall chiefen skifta ett kretskort i maskin så han skall mørklægga hela båten i ca 45 minuter. Så vi får stænga av all elektronik och datorer på bryggan så længe.
18:15 Børjar lasta efter nedslæckningen av båten.
 20:00 Går av vakten och lægger mig.
21:30 Båten færdiglastad och avgår mot Kristiansund.
Detta inlägg publicerades i M/T Bergskald. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s