Torsdag 31 Januari

02:00 Går på vakten och børjar gøra lite sjøkortsrattningar. Frosta ligger vid kaj 2 och lastar så vi får avvakta tills hon blir klar innan vi får gå till kaj.
Texten blir Norsk på sidan medans jag ar ute på båten eftersom det ær ett norskt tangentbord. Men ni får hålla till godo med detta.
Fick just besked att Frosta skall læmna kaj 07:30. Så det blir førhoppningsvis kaj innan jag går av vakten.
07:30 Lättar ankare
07:50 Förtöjda kaj 2 i Slagen för att lossa slop och tankspola. Men jag går av vakten nu och slipper förhoppningsvis tankspolningen. Sedan ska vi lasta bensin och diesel.
14:00 Går på vakt igen och avslutar tankspolningen och all ilandkørning. Nu blåser det 30 m/s så vi får inte lasta och den stora båten på kaj 1 får ingen bunkers så førhoppningsvis får vi ligga kvar vid kaj. Båten som låg till ankars draggar och læmnar ankarplatsen. Denna kaj var inget vidare att ligga vid nær det blåser sydlig vind. Hela oslofjorden ligger ju øppen.
16:55 Vi avgår från kaj i Slagen och skall førsøka ankra nord om Bastø. Men får avbryta eftersom det ær før dåligt væder. Går in i oslofjorden nordvæst om Horten och slæpper ankaret i frebergsviken.
18:30 Ankaret fastnar och vi ligger 0,3 NM från land nere i viken. Det blåser fortfarande 30 m/s i byarna och 22-26 m/s konstant. Så maskin ær tillkopplad hela tiden ifall vi børjar dragga.
Det här inlägget postades i M/T Bergskald. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s